DV_Tratincica

Dječji vrtić „Tratinčica“ Seget Donji, na današnjoj lokaciji, je otvoren 11.08. 1994. godine.

Tada smo bili u sastavu dječjeg vrtića „ Trogir“ i imali smo dvije odgojne skupine.

Od 01.07.2007. godine pod istim nazivom dječji vrtić „ Tratinčica“ djeluje kao samostalna ustanova, registrirana kod trgovačkog suda u Splitu.

Pedagoške 2010/11. godine otvorena je još jedna skupina 6-satnog programa, tako da vrtić sada ima jednu skupinu 10-sat. Programa i dvije skupine 6-sat. Programa.

Prema interesu i potrebi roditelja organiziraju se kraći programi ( engleski jezik i sportski program).

NAŠA MISIJA

Dječji vrtić „Tratinčica“ Seget Donji je ustanova za rani odgoj i obrazovanje, koja djeluje na području općine Seget. Kroz provedbu različitih programa utemeljenih na humanističko-razvojnom pristupu, usmjereni smo na razvoj dječjih potencijala, poštivanju dječjih prava i uvažavanju individualnih potreba djece. Svojim djelovanjem pružamo podršku obitelji, pridonosimo razvoju roditeljskih kompetencija i doprinosimo razvoju društvene zajednice.

Za naš vrtić volimo reći da je otvoreni vrtić.Otvoreni smo prema različitosti i uspješni u integraciji i inkluziji djece s posebnim potrebama.. U središte rada stavljamo dijete. Putem sadržaja koji proizlaze iz interesa djece, omogućujemo razvoj njihovih aktualnih i potencijalnih funkcija i sposobnosti, ne zaboravljajući pri tom osmjeh i osjećaj radosti kojem težimo.

Posebnu brigu vodimo o optimalnom prepoznavanju i zadovoljavanju potreba i prava djece u svakodnevnim životnim situacijama.

NAŠA VIZIJA

Vrtić kao mjesto rasta i razvoja svakog pojedinca u poticajnom okruženju.

DV_Tratincica